Esther Reitsema

Zo worden de balletjes krokanter dan ooit

Tegenwoordig is het niet echt een verrassing meer als we erachter komen dat we iets in de airfryer kunnen bereiden. Van pizza’s en hot dogs tot fajita’s en allerhande groenten: niets is te gek voor het handige apparaat. Het zal je dan misschien ook niet geheel verbazen dat ook gnocchi in de airfryer bereid kan worden. We vertellen je hoe je dat het beste aanpakt.

Normale bereiding

Als je weleens gnocchi hebt gemaakt, weet je dat de aardappeldeegballetjes normaal gesproken worden gekookt in water. Wanneer de balletjes boven komen drijven, weet je dat ze gaar zijn. Ze zijn dan nog wel een beetje papperig en klef. Als je van een meer krokante bite houdt, kun je ze daarna nog even opbakken in de koekenpan.

Airfryer

Er is nu echter een nog makkelijkere manier om je gnocchi lekker knapperig te bereiden. Het blijkt namelijk dat gnocchi en de airfryer een steengoede combinatie zijn. In het apparaat worden ze krokanter dan ooit. Hiervoor is het wel belangrijk om de verse gnocchi uit het koelschap van de supermarkt te gebruiken. Bij de vacuümverpakte versie is het resultaat minder goed.

Doe de gnocchi in een schaal en giet er naar smaak olijfolie en kruiden in. Hoe meer olie, hoe krokanter de balletjes zullen worden. Voor de kruiden kun je bijvoorbeeld denken aan peper, zout en paprikapoeder. Hussel dit goed door elkaar en verplaats naar het mandje van de airfryer. Bak ze hierin voor 10 tot 15 minuten op 200 graden, et voilà: de gnocchi is heerlijk knapperig.

Combinaties

Met gnocchi kun je alle kanten op qua combinaties. Wij maakten ze bijvoorbeeld al met worst, lentegroenten en kaas of op z’n Italiaans met tomatensaus, mozzarella en oregano. Experimenteer er lekker op los!

Lees ook: Déze pastasoort past het beste bij jouw sterrenbeeld

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Adobe Stock