Naomi
55 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakjes bacon
  • 2 bloemkolen
  • zout en peper naar smaak
  • 170 gram roomkaas
  • 360 gram geraspte kaas
  • 4 lente-uien
  • 160 milliliter zure room

Bloemkool speciaal!

Dit is echt weer het seizoen voor groentes zoals bloemkool. Normale bloemkool met een kaassausje is erg lekker, maar als je deze ovenschotel maakt dan is dat verleden tijd. Je wilt gewoonweg niet meer anders! 

Dit is zo romig, smaakvol en heerlijk!

Wat moet je doen?

  • Verhit de oven voor op 220 graden.
  • Bak de bacon gaar en knapperig in een pan met anti-aanbaklaag. Laat de bacon vervolgens even uitlekken op een keukenpapiertje. Bewaar 2 eetlepels baconvet uit de pan.
  • Snijd roosjes van de bloemkool en leg ze in een grote diepe ovenschaal. Sprenkel hier het baconvet overheen. Kruid het met peper en zout en rooster het voor 30 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de roomkaas, de plakken bacon in kleinere stukken en de helft van de kaas erdoorheen. Giet dit over de bloemkool en sprenkel vervolgens de rest van de kaas erover heen.
  • Doe de ovenschaal weer terug in de oven en bak het geheel tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 7 minuten.
  • Verdeel de zure room over de ovenschotel en verdeel ook de lente-uienringetjes erover.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze dingen kun je allemaal schoonmaken met cola 

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Foodnetwork  | Beeld: videostill