Christel

Kende jij deze trucjes al?

De een walgt ervan en weer een ander is er verslaafd aan: cola. De meningen zijn erover verdeeld of het wel zo verstandig is om deze frisdrank te drinken, aangezien je er zoveel spullen mee schoon kunt maken. Of je het wel of niet wilt drinken, moet je helemaal voor jezelf uitmaken. Wel delen we graag een aantal tips van spullen die je heel goed met cola kunt schoonmaken.

Wist jij nummer 4 al?

Kauwgom uit haar halen

Tja, een ongelukje zit in een klein hoekje. Zo kan het nog weleens voorkomen dat je per ongeluk kauwgom in je haar krijgt. Het eruit peuteren is bijna niet te doen. Vul daarom een kom met cola en doe de lok haar waar de kauwgom inzit, in de kom. Laat even weken en daarna kun je met gemak de kauwgom verwijderen.

Waterkoker ontkalken

Zit er veel kalk in jouw waterkoker? Geen paniek. Vul de waterkoker met cola en zet de waterkoker aan. Gooi de cola na het koken weg en je waterkoker ziet er weer uit als nieuw.

Roestig gereedschap

Heb je gereedschap dat behoorlijk roestig is? Vul een bak met cola en laat het gereedschap daar een tijdje in weken. Wanneer je het gereedschap eruit haalt, ziet het er weer mooi uit. Het gereedschap wel goed droogmaken nadat je dit hebt gedaan.

De wc schoonmaken

Een leuk karweitje is het niet: de wc schoonmaken. Vervelende en hardnekkige (kalk)aanslag in je wc krijg je niet zo maar even schoon. De oplossing? Gewoon een blikje cola in de wc gieten! Laat het een uurtje intrekken, borstel de wc schoon en trek de wc door. Het zuur in dit drankje verwijdert namelijk alle hardnekkige aanslag in je wc.

Lees nog meer trucjes op de volgende pagina!

Pagina 1/2