Maayke

Met deze crackers als tussendoortje is het elke dag feest!

Bij het ontbijt, tijdens een borrel of misschien zelfs wel bij het avondeten; crackers kun je overal bij eten! Ze zijn simpel én licht verteerbaar en passen qua smaak in principe overal bij. Nu zijn deze krokante toastjes ook ideaal om als tussendoortje te maken. Wij van Kookfans hebben het perfecte recept wat je met een paar simpele crackers zelf kan maken. 

Wat heb je nodig?

  • een pak crackers
  • roomboter
  • bruine suiker
  • chocola
  • eventueel wat extra toppings

Wat moet je doen?

  • Leg wat aluminiumfolie op een ovenplaat. Leg vervolgens de crackers op het aluminiumfolie. Smelt de boter en de bruine suiker in een pannetje en laat dit 3 minuten koken. Verspreid het mengsel van boter en bruine suiker over de crackers en zet de ovenplaat in een voorverwarmde oven (5 minuten op 175 graden Celsius).
  • Leg daarna wat stukjes chocolade op de warme ovenplaat en laat dit 3 minuten smelten. Smeer vervolgens de chocolade uit. Laat het rustig afkoelen en zet het daarna met de plaat ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  • Breek het gewoon af als een chocoladereep en smullen maar!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron en beeld: YouTube