7 recepten waar je geen gas voor nodig hebt 

Christel

Ideaal!

Door de stijgende energieprijzen beginnen we ons toch wel zorgen te maken over het betalen van onze rekeningen. Daarom douchen we minder lang en zetten we de verwarming minder hoog. Ook kan het helpen om vaker gerechten klaar te maken waarbij je geen gas nodig hebt. We hebben daarom een aantal recepten voor je op een rijtje gezet waarvoor je geen gas nodig hebt. 

1. Parmezaanse kip uit de airfryer

parmezaanse kip

Deze kip met Parmezaanse kaas is heerlijk mals. Bovendien heb je maar een paar ingrediënten nodig om dit lekkere hapje in de airfryer klaar te maken. HIER vind je het recept.

2. Gekruide aardappelen uit de elektrische oven

gekruide-aardappels-oven

Je hebt ze vast weleens in een restaurant gehad: van die perfect gebakken aardappels met een heerlijke mix van allerlei kruiden. Hoe krijg je dat nou thuis voor elkaar? Met een paar ingrediënten kom je gelukkig al een heel eind. HIER vind je het recept.

3. Spiesjes met spek en spruitjes uit de elektrische oven

spruitjes spiesjes

Deze spiesjes uit de oven zijn heerlijk als bijgerecht of als snack, en je hebt maar vier ingrediënten nodig. HIER kun je het recept vinden.

4. Couscoussalade met zongedroogde tomaten en feta

couscoussalade

Het fijne aan couscous is dat dit alleen gaar hoeft te worden met wat heet water. Zet je waterkoker dus maar aan en voeg rauwe groentes en kaas naar smaak toe. HIER vind je het recept.

5. Tosti met zalm uit de airfryer

tosti zalm

Wij hebben altijd wel zin in een tosti. Deze tosti met zuivelspread, zalm en rode ui is eens wat anders dan een tosti met ham en kaas. Maar lekker is-ie zeker. HIER vind je het recept.

6. Knapperig knoflookbrood uit de airfryer

knoflookbrood

Knoflookbrood blijft een van onze favoriete snacks. Ook is het heerlijk als bijgerecht. En het mooie is: het hoeft maar 2 tot 3 minuten in de airfryer. HIER vind je het recept.

7. Hartige houthakkersbroodjes uit de airfryer

houthakkersbroodjes

Snel, makkelijk en smakelijk: deze houthakkersbroodjes zijn het allemaal. HIER kun je het recept vinden.

Lees ook: Zo kook je een ei in de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest! 

Beeld: iStock, Pexels, Unsplash, videostill