Christel

En ze zijn ook nog eens lekker

Als je geknald hebt in de sportschool of een dag flink hebt geklust, kun je de volgende dag nog weleens behoorlijke spierpijn hebben. Met stretchen en veel water drinken, kun je die spierpijn wat verminderen. Maar wist je dat ook bepaalde voedingsmiddelen je spierpijn kunnen verminderen? Deze etenswaren kunnen de pijn verlichten. Komen ze:

1. Kwark

Als je last hebt van spierpijn is het verstandig om voeding met veel eiwitten te eten. Het perfecte voorbeeld van zo’n eiwitten bron is kwark. In eiwitten zitten namelijk aminozuren, die essentieel zijn als het gaat om spieropbouw. Als je spierpijn hebt zijn je spieren beschadigd en dus is een nieuwe spieropbouw belangrijk.

2. Banaan

Bananen zijn rijk aan diverse vitamines (zoals B en E) en bevatten veel magnesium. Vitamine E vermindert spierpijn en magnesium helpt bij de vorming en het functioneren van je spieren. Voeg dus maar snel wat banaan aan je kommetje kwark toe.

3. Rode paprika

Wist je dat rode paprika’s rijk zijn aan vitamine C? En laat dit nou net een vitamine zijn die je lichaamscellen beschermen tegen schade. En als je minder schade hebt aan je spieren, heb je ook minder spierpijn. Kom maar op met die rode paprika!

4. Gember

Gember is een van die fijne smaakmakers die ook nog eens gezond is. Zo heeft gember diverse gezondheidsvoordelen. Zo stimuleert het de spijsvertering, gaat het brandend maagzuur tegen en verlicht het een opgeblazen gevoel. Ook bevat dit wondermiddel stoffen als kalium, magnesium, ijzer en calcium, wat allemaal helpt tegen spierpijn.

5. Koffie

Een kopje koffie geeft je niet alleen een oppepper tijdens het wakker worden in de ochtend, maar ook in de sportschool. Zo zorgt de cafeïne in de koffie ervoor dat je minder last zult hebben van spierpijn en zou het zelfs helpen met het herstel.

Ook lekker: BBQ Chicken-pizza

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag, Fit Society | Beeld: Pexels (Mike Jones)