Redactie Kookfans
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 Italiaanse afbakbollen
  • 1 pakje ontbijtspek
  • 2 eetlepels kruidenboter, gesmolten
  • 2 eieren
  • Gebakken spekjes
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Deze makkelijke broodjes zijn een heerlijk hartige maaltijd

Snel een volledige maaltijd op tafel zetten is niet altijd even makkelijk. Maar met deze heerlijke broodjes kom je al een heel eind! Met spek, ei en kaas zijn deze Italiaanse bollen uit de airfryer de perfecte maaltijd voor de hartige trek. Niet heel zomers, maar goed, dat is het weer ook niet.

Zo maak je de hartige houthakkersbroodjes

  • Snijd de bovenkant van beide Italiaanse bollen en pluk het brood uit de binnenkant, zodat je twee broodkommetjes overhoudt.
  • Schep in beide kommen een lepel gesmolten kruidenboter.
  • Bedek nu de binnenkant met het ontbijtspek. Vouw de uitstekende uiteinden over de zijkanten van de kom.
  • Doe de spekblokjes in de broodkommetjes en breek vervolgens een ei in elk broodje. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Zet de broodjes in de mand van je airfryer en bak ongeveer 12 minuten op 160 graden.
  • Strooi de geraspte kaas over de broodjes terwijl ze nog heet zijn.
  • Wacht even tot de kaas gesmolten is.
  • Voilà! Een heerlijk hartig houthakkersbroodje.

Tip: met een lekkere groentesoep ernaast heb je met deze houthakkersbroodjes een volledige maaltijd. Perfect voor de herfst, of zoals nu: een herfstige zomer.

Lees ook: Recept: Boozy prosecco druiven voor bij een zomerse borrel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Airfryer Totaal | Beeld: Videostill