Sabine

Ja, ook in de airfryer kun je een hardgekookt eitje bereiden

Niet alleen patat en andere snacks kun je in de airfryer bereiden. Ook cakes, brood en kip kun je in deze handige heteluchtfriteuse klaarmaken. Wil je nog meer in de airfryer bereiden dan dat? Verruil dan je pannetje met heet water voor de airfryer als je een hardgekookt ei wilt maken. Want ja, dat kan! 

Ei in de airfryer bereiden

Een ei in de airfryer koken duurt vaak net wat langer dan wanneer je een ei in een pannetje met water kookt. Maar als je een uitgebreid diner klaarmaakt en geen plek op het fornuis hebt voor een pannetje met eieren, dan kun je altijd een beroep doen op je airfryer. Ook daarin kun je een ei koken en dat gaat als volgt:

Koken

Doe de eieren in het mandje van je airfryer en stel de airfryer vervolgens in op 120 °C. Kook de eieren daarna 12 tot 16 minuten. Het verschilt per airfryer hoe lang het nodig is om de eieren te koken. Pas je dit trucje voor het eerst toe? Kook dan eerst één ei en kijk na 12 minuten hoe gaar het ei is. Is je ei nog relatief zacht en ben je daar tevreden mee? Prima! Wil je liever een hardgekookt ei? Doe het de volgende keer dan twee minuten langer. Als het ei dan nog steeds niet volledig hardgekookt is, stel de airfryer de volgende keer dan in op 16 minuten. 

Na het koken

Haal de eieren na de 12 tot 16 minuten uit de airfryer en doe ze meteen in een badje met koud water en ijsblokjes. Op deze manier wordt het makkelijker om de eieren daarna te pellen.

Lees ook: Kan aluminiumfolie of bakpapier in de Airfryer?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash