Ingrediënten
  • 210 gram couscous
  • 315 milliliter gekookt water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Paar takjes verse koriander, fijngesneden (optioneel)
  • Paar takjes peterselie, fijngesneden
  • 1 rode ui, in stukjes gesneden
  • 220 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 400 gram kikkererwten
  • 120 gram rucola, grof gesneden
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram feta, verkruimeld
4 min.
15 pers.
Ingrediënten
  • 210 gram couscous
  • 315 milliliter gekookt water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Paar takjes verse koriander, fijngesneden (optioneel)
  • Paar takjes peterselie, fijngesneden
  • 1 rode ui, in stukjes gesneden
  • 220 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 400 gram kikkererwten
  • 120 gram rucola, grof gesneden
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram feta, verkruimeld

Een koud gerecht kunnen we nu wel gebruiken

Met dit hete weer willen we liever niet dat de oven aanstaat of dat het gasfornuis (te lang) aanstaat. Bovendien lijkt het alsof we het alleen maar heter krijgen van warm eten. Daarom genieten we graag van koude pastasalades. Wil jij liever wat anders dan een pastasalade? Maak deze couscoussalade met feta dan eens!

Wat moet je doen?

  • Los het bouillonblokje op in het gekookte water.
  • Doe daarna meteen de bouillon in een kom en voeg de kikkererwten, couscous en knoflook toe.
  • Roer even door en bedek de schaal met plasticfolie.
  • Laat 5 minuten staan.
  • Roer met een vork door de couscous en roer daarna de koriander, peterselie, ui, zongedroogde tomaten, rucola, citroenrasp en -sap en peper erdoorheen.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg als laatst de verkruimelde feta toe.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Voor deze heerlijke zomerse pasta heb je slechts vier ingedriënten nodig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Recipe Tin Eats | Beeld: videostill