Maayke

Zo maak je een verantwoord én lekker ontbijtje!

Tegenwoordig kunnen we oneindig veel variëren met onze ontbijtjes. De traditionele Hollandse bammetjes wisselen we af met ontbijtmuffins, een luxe yoghurtbowl of heerlijke afbakbroodjes. Wil je het liefst een verantwoorde keuze maken én een feest maken van je ontbijt? Dan zijn deze zes ontbijtrecepten van Kookfans zeker aan te raden! Voordeel: ze zijn allemaal koolhydraatarm, dus minder calorieën en meer proteïnen om de dag mee door te komen.

Welke van deze zes koolhydraatarme ontbijtrecepten ga jij binnenkort proberen?

1. Koolhydraatarme ontbijtmuffins met 3 ingrediënten

koolhydraatarme ontbijtrecepten

Chocolademuffins die ook nog eens koolhydraatarm zijn? Hoewel dit klinkt als een vreemde combinatie, is het toch echt mogelijk. En dat zelfs met slechts drie (!) ingrediënten! Maak deze heerlijke ontbijtmuffins aan het begin van de week en je bent elke ochtend voorzien van een smakelijke én gezonde maaltijd. Lees hier hoe je de ontbijtmuffins zelf kunt maken.

2. Hartige eiermuffins uit de Airfryer

Nog een recept waar wij erg blij van worden in de ochtend: hartige eiermuffins uit de Airfryer. Ook deze muffins kun je op voorhand maken, waardoor je in de ochtenden veel tijd kunt besparen in de keuken. Je kunt ze vullen met diverse ingrediënten. Wij hebben de eiermuffins gevuld met babyspinazie en achterham. Benieuwd naar het recept? Klik hier.

3. Rijkelijke ontbijtovenschotel

koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wil je een gezond en verantwoord ontbijt maken voor het hele gezin? Dan is deze koolhydraatarme ontbijtovenschotel waar je naar op zoek bent. Deze ovenschotel met ei en spinazie kun je makkelijk een avond van te voren maken. In de vroege ochtend even opwarmen in de magnetron en het hele gezin zal ervan smullen! Bekijk het complete recept hier.

4. Koolhydraatarme pizza

koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wie zegt dat je niet kunt ontbijten met een pizza? Helemaal als deze pizza ook nog eens koolhydraatarm is! De bodem van deze pizza is gemaakt van gevlochten spek, waardoor dit misschien wel de lekkerste pizza is de die ooit hebt geproefd! Kies zelf de (koolhydraatarme) toppings uit en in de ochtend heb je een heerlijk ontbijt op tafel staan. Het hele recept voor de koolhydraatarme pizza vind je hier.

5. Ontbijtkoek met minder koolhydraten

koolhydraatarme ontbijtrecepten

Ontbijtkoek, mmm… Het liefst zondigen we iedere ochtend met zo’n smeuïg plakje koek. Helaas is ontbijtkoek niet altijd even gezond, tenzij je deze ontbijtkoek maakt, die laag in koolhydraten is. Door bepaalde ingrediënten te vervangen, maak je zelf een gezondere variant. Weten hoe je dit maakt? Klik hier.

6. Koolhydraatarme courgettetosti

koolhydraatarme ontbijtrecepten

Ben jij niet vies van een stevig ontbijt? Dan is deze courgettetosti op jouw lijf geschreven! We gebruiken voor deze tosti geen witbrood – iets waar veel koolhydraten in zitten – maar courgette. Makkelijk om te maken en onwijs lekker! Lees hier hoe je de koolhydraatarme courgettetosti zelf kunt maken.

Lees ook: Recept: koolhydraatarme American pancakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans, videostills YouTube