Ingrediënten
  • 250 gram tahini (sesampasta)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 of 2 eetlepels agavesiroop
  • Optioneel: snufje zout
  • Optioneel: 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 3 tot 6 eetlepels water
redacteur
5 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram tahini (sesampasta)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 of 2 eetlepels agavesiroop
  • Optioneel: snufje zout
  • Optioneel: 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 3 tot 6 eetlepels water

Klaar in 5 minuten

Salades zijn heerlijk, maar ze kunnen af en toe wel wat saai zijn. Wij worden maar weinig enthousiast van een paar droge blaadjes sla met groenten. En wat doe je dan om je salade wat jeu te geven? Juist, een lekkere dressing. Deze variant bestaat slechts uit drie ingrediënten en is binnen 5 minuten klaar. Met deze dressing wordt elke salade een feestje!

Ook heerlijk bij gegrilde groenten, falafel of op een broodje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de 3 ingrediënten-dressing

  • Meng in een kom de tahini (sesampasta), citroensap en agavesiroop. Je kunt er eventueel nog zout en knoflook aan toevoegen, maar dat hoeft niet per se.
  • Mix met een garde alles door elkaar. Voeg heel langzaam en in kleine porties wat water toe, totdat de dressing romig is en zo dun is dat je hem kunt gieten.
  • Proef en voeg naar smaak meer zout, citroensap of agavesiroop toe.
  • Serveer bij een salade en geniet ervan! Wil je de dressing op een later moment gebruiken, bewaar hem dan maximaal vijf dagen in de koelkast.

Lees ook: Recept: ham-pastasalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Minimalist Baker | Beeld: Pixabay