Sabine

Je slaat het ontbijt zo niet meer over

Als er een maaltijd is die met enig regelmaat wordt overgeslagen door veel mensen, dan is dat wel het ontbijt. Men heeft geen zin om het klaar te maken en veel mensen blijven ‘s ochtends het liefst wat langer liggen. Maar… dat is nu allemaal verleden tijd. Deze ontbijtovenschotel met ei en spinazie kun je makkelijk een avond van te voren maken en is zó lekker dat je met liefde wat eerder opstaat om het rustig te kunnen eten.

Dit heb je nodig:

  • 10 eieren
  • 1 rode paprika, gesneden
  • halve ui, versnipperd
  • 400 gram spinazie, gewassen en gesneden
  • 100 gram mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje kerriepoeder

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Laat het een paar minuten op middelhoog vuur staan en roer regelmatig.
  • Voeg de spinazie toe en laat het opstaan tot de spinazie slinkt. Voeg daarna zout, peper en kerriepoeder toe. Roer en zet het vuur af.
  • Klop in een kom de eieren los en voeg daarna de groenten toe. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Vet een ovenschaal in en schenk het eiermengsel hierin.
  • Verdeel de mozzarella over de bovenkant van het eiermengsel.
  • Dek het geheel af met aluminiumfolie en plaats de schaal in de oven. Laat het hier dertig minuten instaan. Laat het afkoelen en plaats het daarna in de koelkast. De volgende dag kun je makkelijk een stuk afsnijden.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze koolhydraatarme bloemkool-kaasovenschotel moet je geproefd hebben!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube dolcevitadisenorita | Beeld: Videostill Youtube dolcevitadisenorita