Naomi
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 120 gram pizzasaus
  • 125 gram mozzarella
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode ui
  • Een handje olijven
  • 50 gram geraspte kaas

Deze bodem verwacht je niet

Soms verzinnen mensen iets, waarvan je niet voor mogelijk hield dat het echt zou werken. Dit recept is er zo een. Deze koolhydraatarme en vetrijke pizza is werkelijk hemels. Met gevlochten spek maak je de lekkerste bodem die je ooit geproefd hebt. Vervolgens kun je zelf beslissen wat je als topping gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier 6 plakjes ontbijtspek op de bakplaat. Bekijk het filmpje hieronder om precies te zien hoe je zo’n gevlochten bodem maakt.
  • Leg een koelrek of ander ovenproof rekje bovenop het spek en bak het in 23 tot 25 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat zoveel mogelijk vet wegstromen.
  • Nu is het tijd om je pizza te vullen. Smeer er tomatensaus op en sprinkel de kaas erover heen. Maak het af met de olijven, paprika en geraspte kaas.
  • Doe de pizza nog 10 minuten in de oven en klaar!

Lees ook: 8x de lekkerste koolhydraatarme recepten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish