15 min.
3 pers.

Om te smullen!

Tosti’s in alle soorten en maten; we kunnen het iedere dag wel eten. Zowel als ontbijt, lunch, snack en avondeten: we zijn er altijd wel voor te porren. Helemaal omdat er zoveel verschillende manieren zijn om een tosti te bouwen. Zo hebben we laatst deze overheerlijke courgettetosti gemaakt. Wij maakten een vegetarische tosti, maar voor de carnivoren onder ons: voeg gerust een plakje ham toe.

Wat moet je doen?

  • Rasp de courgette en knijp het overtollige water eruit.
  • Combineer de courgette met het ei, Parmezaanse kaas, bosui, maizena en wat zout en peper in een kom.
  • Verwarm de olie in de pan en schep wat van het courgettemengsel in de pan en druk het plat. Bak het ‘courgettekoekje’ op een middelhoog vuur. Bak iedere kant in zo’n vier minuten goudbruin. Let op dat er een evenaantal aan courgettekoekjes worden gebakken.
  • Verdeel de cheddar kaas over de helft van de koekjes en leg hier vervolgens de andere koekjes op.
  • Bak de courgettetosti twee minuten aan iedere kant of tot de kaas is gesmolten.

Eet smakelijk!

Krijg je ook nooit genoeg van tosti’s? Probeer deze dan ook eens:

Bron: Delish | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 groot ei
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 bosuitjes, in stukjes gesneden
  • 30 gram maizena
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • Zonnebloemolie om in te bakken