Marlieke

Kende jij dit kooktrucje al?

De dagen worden korter, donkerder en kouder. Dat vraagt om maar één ding: een heerlijke, verwarmende stamppot op tafel zetten. Deze winter maak jij ‘m extra smaakvol dankzij deze eenvoudige kooktip.

Knoflook en ui

Wat moesten we zonder de smaakmakers knoflook en ui? Wat voor stamppot we ook maken, deze ingrediënten zitten er steevast in, net als dat ook melk onmisbaar is. En wat blijkt? Het combineren van deze drie leidt tot het beste resultaat.

Koken in de melk

De truc is om de knoflook en ui eerst mee te koken in de melk, en niet direct in de pan te doen. Snijd de ui en 2-3 teentjes knoflook en laat deze 20 minuten meekoken in de melk. Maak ondertussen de rest van de stamppot door de aardappels te koken en de groenten en het vlees naar keuze te bereiden. Meng de melk na het koken met de aardappels en groenten en stamp totdat je de gewenste structuur krijgt.

Stamppotrecepten

Dankzij deze makkelijke truc zul jij niet snel uitgekeken raken op je stamppot deze winter. Kun je toch nog wat inspiratie gebruiken? Wij zetten een paar van onze favoriete recepten op een rijtje:

Lees ook: Stamppot op het menu? Deze aardappelen maken ‘m het lekkerst

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Favorvlav | Beeld: Pexels