09 januari 2019
30 min.
4 pers.

Deze lekkere broccolistamppot met shoarma lust iedereen!

Rond deze koude tijden van het jaar is een stamppotje altijd een goed idee. Heb je genoeg van de traditionele stamppot andijvie, boerenkool en wortelen, en wil je weleens iets anders? Dan is deze broccolistamppot met shoarma van Brenda Kookt een perfecte variant!

Door de knapperige rode paprika en champignons toe te voegen maak je deze broccolistamppot nog lekkerder.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Snijd de broccoli in roosjes.
  • Zet een pan met water op het vuur en kook hier de aardappelen en broccoli in gaar. Houd wat kookvocht van de aardappelen apart om later voor de aardappelpuree te gebruiken.
  • Verhit een koekenpan op middelhoogvuur met wat olijfolie of bakboter.
  • Snipper de ui en fruit licht aan in de pan.
  • Voeg de kipshoarma toe en bak deze 5 minuten met de ui mee.
  • Snijd ondertussen de champignons en paprika in stukken en voeg deze toe aan de kipshoarma.
  • Stamp de aardappelen fijn in de kookpan en voeg ± 80 milliliter kookvocht toe. Roer goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Meng de broccoliroosjes en de kipshoarma door de aardappelpuree.
  • Serveer direct. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: pizzawentelteefjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Brenda Kookt | Beeld: videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 kilo broccoli
  • 1 ui
  • 500 gram kipshoarma
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie of bakboter
  • Zout en peper naar smaak