Desy

Een heerlijke Italiaanse stamppot!

Vooral met nog een heleboel koude dagen in het verschiet kunnen we wel een receptje voor een lekkere stamppot gebruiken. Ben je een beetje klaar met de simpele stamppot en zoek je een beetje variatie in de Hollandse keuken? Met dit recept maak je een heerlijk Italiaanse stamppot!

Dit heb je nodig:

Voor de stamppot 

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • bakje (zongedroogde) tomaatjes
  • 3 el pijnboompitjes
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper

Voor de gehaktballetjes 

Zo maak je het:

  • Schil de aardappelen en zet een grote pan met water en een beetje zout op het vuur. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Maar ondertussen de gehaktballen. Klop hiervoor het ei los in een kommetje. Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg hier het paneermeel, de ei, de knoflook, en de kruiden aan toe. Breng dit op smaak met peper en zout.
  • Kneed het gehakt goed door elkaar en verdeel het in 12 gelijke portie. Vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een klein beetje plat.
  • Verhit olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes hierin op middelhoog vuur in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Laat ze in ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar worden.
  • Snijd de ui, tomaatjes en courgette in stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met het teentje knoflook. Voeg daarna de courgette en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaatjes toe en bak deze nog 1-2 minuten mee.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie mooi bruin. Giet de aardappelen af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met het kookvocht, een beetje zout en peper. Voeg de ui, courgette, tomaatjes en Parmezaanse kaas toe. Serveer met de gehaktballetjes.

Lees ook: Het is stamppotweer: zo maak je ‘blote billetjes in het gras’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill