Desy

Rode bieten en een hamburger is een hemelse combinatie

De herfst is weer in volle gang en het duurt niet lang meer voordat de winter ook definitief zijn intrede doet. Niet alleen krijgen we hierdoor spontaan zin in warme chocolademelk en pepernoten, maar ook in lekker stevige happen zoals een stamppot. Ben je wel een beetje toe aan wat variatie? Dan moet je eens een stamppot van rode bietjes proberen! 

Dit heb je nodig:

  • 600 gram aardappelen
  • 5 gekookte rode bieten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • scheutje hete melk
  • klontje roomboter
  • 500 gram rundergehakt
  • gehaktkruiden
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Schil de aardappelen. Vul een pan met water en zout en kook hierin de aardappelen ongeveer twintig minuten tot ze gaar zijn.
  • Rasp de rode bieten en doe ze in een steelpannetje. Voeg de ui toe en verwarm langzaam.
  • Meng de gehaktkruiden door het gehakt en vorm hier vier hamburgers van.
  • Verhit boter in een koekenpan of in een braadpan en braad hierin de hamburgers goudbruin en gaar. Doe dit op laag vuur; op hoog vuur worden ze zwart en de binnenkant niet gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de hete melk en een klontje roomboter toe.
  • Stamp de rode bieten door de aardappelen heen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stamppot met de hamburgers en een lekkere jus.

Dit vind je misschien ook leuk: heerlijke broccolistamppot met rode ui

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: Videostill