Na deze bloemkoolstamppot wil je je stamppot nooit meer anders!

Nu de koude herfstdagen echt begonnen zijn kunnen we er geen genoeg van krijgen: stamppotten. Stamppot andijvie, wortel, boerenkool en zuurkool, we kennen ze allemaal. Maar een keer wat variatie in de Nederlandse keuken mag ook wel eens. Probeer daarom deze week nog deze overheerlijke bloemkoolstamppot met balletjes!

Het Voedingscentrum deelt met ons dit heerlijke en super makkelijke stamppot gerecht.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 100 gram gegrilde paprika
  • 150 ml halfvolle melk
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Dit is hoe je het maakt:

  • Zet een pan met water op middelhoog vuur. Schil ondertussen de aardappelen en kook deze vervolgens in de pan met water.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • 5 minuten nadat de aardappelen in de pan koken voeg je de bloemkool roosjes eraan toe. Kook het geheel verder totdat het gaar is.
  • Snijd ondertussen de gegrilde paprika, tomaten en ui in stukjes.
  • Breng de tartaar op smaak met wat tomaat, ui en peper. Vorm hier kleine balletjes van en bak ze goudbruin met margarine in een pan.
  • Voeg vervolgens aan de pan met balletjes de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
  • Stamp zodra de aardappelen en bloemkool roosjes gaar zijn samen. Giet de melk en gegrilde paprika erbij en maak hier een grove puree van.
  • Serveer de stamppot met de balletjes erbij.

Eet smakelijk!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Voedingscentrum | Beeld: videostill, YouTube