30 min.
4 pers.

Nederlandser dan deze stamppot met Hollandse garnalen wordt het niet

Stamppot is voor ons echt comfort food. Maar, met als het weer wat mooier wordt hebben we niet meer zo’n zin in boerenkool of hutspot. Heb je toch nog zin in een lekkere vullende maaltijd? Maak dan eens deze stamppot met Hollandse garnalen en een gepocheerd eitje. Lekker Nederlands, lekker romig en met heerlijke garnaaltjes. Smullen maar!

Een heerlijk Hollands maaltje.

Zo maak je een stamppot met Hollandse garnalen:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Zet een pan met water en een snuf zout op het vuur en doe de aardappelen hierin. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Voeg als de aardappelen bijna gaar zijn de spinazie toe om nog een minuutje mee te koken.
  • Zet terwijl de aardappelen koken nog een pan met water op het vuur en doe hier een flinke scheut azijn in.
  • Draai het vuur omlaag, het water mag namelijk niet koken. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek hier een eitje in. Laat deze drie minuten koken en haal hem dan met een schuimspaan eruit. Herhaal dit voor ieder ei.
  • Giet de aardappelen en de spinazie af en voeg de zure room en een klontje boter toe. Stamp het geheel met een stamppotstamper fijn en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Dien de stamppot op en maak ieder bord af met een gepocheerd ei en wat Hollandse garnalen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: broccolistamppot met shoarma

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lidl | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 400 gram bladspinazie
  • Scheutje azijn
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zure room
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • Snufje nootmuskaat
  • 200 gram Hollandse garnalen