Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 450 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 115 gram pizzasaus
  • 100 gram pepperoni of salami
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • Verse basilicum, ter garnering
Marlieke
35 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 450 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 115 gram pizzasaus
  • 100 gram pepperoni of salami
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • Verse basilicum, ter garnering

Met kaas en eieren kom je een heel eind

Een normale pizzabodem is niet bepaald koolhydraatarm te noemen. Met slechts drie ingrediënten kun je ‘m gelukkig vervangen en een heerlijke low carb pizza op tafel zetten. Zo doe je dat!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Dit ga je doen:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een kleine bakplaat (circa 22 cm bij 33 cm) in.
  • Meng in een kom de eieren, 340 gram geraspte mozzarella en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door en verspreid het mengsel dan gelijkmatig over de bakplaat.
  • Bak de bodem eerst zonder toppings 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de champignons en olijven in dunne plakken.
  • Beleg de pizza met de pizzasaus, overige mozzarella, pepperoni, champignons en olijven.
  • Bak nog eens 15 minuten in de oven, totdat de kaas bovenop s gesmolten. Bestrooi de pizza met verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme kipgehaktballetjes in knoflookboter

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Pexels, Engin Akyurt