Sanne

Met deze hacks til jij je brownies naar het volgende niveau

Als er één ding is waar we altijd op terugvallen, als we even niet weten wat we moeten bakken, dan zijn het brownies. Maar wist je dat je ook heel ongewone ingrediënten aan brownies toe kunt voegen om de smaak van de brownie te verbeteren, zoals avocado of sojasaus? Wij laten je zes ingrediënten zien waarvan je niet zou denken dat ze in brownies thuishoren, maar die wel degelijk een functie hebben.

1. Avocado

We beginnen goed: voeg eens een avocado toe aan je brownie-beslag ter vervanging van boter voor een gezondere versie. En nee, daar proef je niks van! Met dit simpele recept draai je heel eenvoudig een heerlijke brownie in elkaar, die ook nog eens bomvol eiwitten en gezonde vetten zit door het geheime ingrediënt avocado. Ter vervanging van de suiker kun je ook nog honing gebruiken, waardoor je van dit baksel kan blijven snoepen.

2. Crème fraîche

Er zijn twee soorten mensen: mensen die van cake-achtige brownies houden en mensen die dol zijn op super smeuïge fudgy brownies. Ben jij nou team fudgy brownies? Dan hebben we daar een hele simpele truc voor. Gebruik een flinke schep crème fraîche in je recept! Het witte goedje is vol van smaak, heerlijk romig, en ontzettend fris. Door de dikkere textuur werkt het perfect in je brownie-recept. Hallo fudgy brownies!

3. Bloemkool

De volgende keer als we brownies maken, doen we ook even een bezoekje aan de groenteboer. Want ook bloemkool kun je toevoegen aan je chocoladebaksel. Ook door dit bijzondere ingrediënt worden je brownies keer op keer fudgy. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is rauwe bloemkool pureren en aan het beslag toevoegen. Net zo makkelijk!

4. Rode bieten

En we gaan nog even door met onze groentebrownies. Rode bieten zijn namelijk een geweldige combinatie met chocolade. Huh? Ja echt, rode bieten kun je aan tal van zoete baksels toevoegen, voor een diepere, rijkere chocolade smaak. Dat klinkt toch hemels?

5. Sojasaus

Sojasaus heeft net zo’n effect op je brownies als rode bieten: een diepere chocoladesmaak. Normaal gebruik je een goede snuf zout om de smaak van chocolade meer naar voren te laten komen, maar dat kun je net zo gemakkelijk vervangen door zoute sojasaus. De algemene regel is dat je een theelepel zout kunt vervangen door twee theelepels sojasaus. Daar proef je uiteraard niks van, maar zorgt er wel voor dat de zoete smaak van alle suiker in je brownie wordt uitgebalanceerd.

6. Courgette

Droogt jouw brownie vaak uit in de oven? Dan kan courgette een goede toevoeging zijn. Door het hoge watergehalte in de groente kan het toevoegen van een beetje courgette ervoor zorgen dat er geen vocht verloren gaat als je de brownie bakt. Rasp daarvoor een halve courgette en knijp het overtollige vocht eruit (anders kan je brownie juist té waterig worden). Veel succes!

Lees ook: Recept: smakelijke chocolade brownies met een cheesecake swirl

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels