Je brownies zijn nog nooit zó lekker geweest

Eerlijk is eerlijk: bijna alle brownies zijn lekker. Ze hoeven niet perfect gemaakt te zijn om de ultieme snack of het ultieme toetje te zijn. Maar er is dus een héél simpele manier om je brownies nog lekkerder te maken. Simpel, goedkoop en bijzonder effectief.

Fudgy brownies

Als je graag brownies eet, dan heb je vast al volop geëxperimenteerd met de ingrediënten. Minder bloem, meer boter, meer zout…maar ja. Het blijft lastig om de perfecte brownies te maken. Daarnaast geldt natuurlijk ook: zoveel mensen, zoveel wensen. Houd je van een volle, ietwat bittere smaak? Dan kies je natuurlijk voor meer cacao. Als je juist gaat voor de zoete trek, dan voeg je net iets meer suiker en vanille-extract toe. En dan heb je nog volop keus qua varianten: kies bijvoorbeeld voor een topping met cheesecake of pindakaas, of ga voor een bijzondere twist met zeezout.

Geheim ingrediënt

Maar hoe maak je nu de meest fudgy brownies ooit? Dat wil zeggen: brownies die heerlijk smeuïg zijn, zonder dat ze boterig of vettig aanvoelen. Er is één heel simpele truc voor. Gebruik een flinke schep met crème fraîche in je recept! Het witte goedje is vol van smaak, heerlijk romig, en ontzettend fris. Door de dikkere textuur werkt het perfect in je brownie-recept, terwijl een gewone scheut room al snel het beslag te veel verdunt. De smaak is bovendien goed te balanceren met de rijke cacaosmaak van de rest van de ingrediënten. Soortgelijke ingrediënten zoals sour cream kunnen ook goed werken. Of, als je het aandurft: een forse dot mayonaise? Geloof het niet, maar het werkt ook voor een heerlijke chocoladetaart

Lees ook: 10x de beste én slechtste ingrediënten om aan je koffie toe te voegen

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: In Style | Beeld: Pexels, Chopsticks and Coffee