Sabine

Zou jij het willen proeven?

Over het algemeen staan we open voor best wel wat nieuwe voedselcombinaties of -ontdekkingen. Een hamburger die niet gemaakt is van vlees staat bij veel Nederlanders regelmatig op het menu en ook kaasmacaroni met appelmoes geven we een kansje. Maar deze chocoladebrownies zijn een totaal ander verhaal. Naast chocolade is deze lekkernij namelijk gemaakt van… rode bieten!

Dit heb je nodig voor de rode biet chocoladebrownies:

  • 120 gram boter + beetje extra voor het invetten van het bakblik
  • 170 gram donkere chocolade, in stukjes
  • 100 gram bruine suiker
  • 200 gram rode bieten, gekookt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel espressopoeder
  • snufje zout
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 65 gram bloem

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik met een doorsnede van 20 centimeter in.
  • Doe de rode bieten in een keukenmachine en pureer tot de rode bieten volledig zijn gepureerd.
  • Smelt de chocolade en de boter in een steelpannetje op laag vuur. Roer af en toe tot de ingrediënten zijn gesmolten.
  • Haal de chocolade van het vuur en laat het eventjes koelen. Roer daarna het vanille-extract, bietenpuree, suiker, espressopoeder en zout door het mengsel. Roer daarna een voor een de eieren door het beslag. Zeef als laatst het bloem bij het mengsel en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Schenk het deeg in het bakblik en bak de brownie in 30 tot 35 minuten gaar. Laat het daarna 10 minuten koelen en verwijder daarna het bakblik. Snijd daarna in gelijke stukken.

Lees ook: Deze chocolade brownies met Licor 43 stellen je absoluut niet teleur

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pixabay