Ingrediënten
  • Voor het beslag van de chocolade brownies:
  • 160 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 130 gram ongezouten boter
  • 180 gram witte suiker
  • 100 gram Muscovado suiker
  • 1 theelepel oploskoffiepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 80 gram bloem
  • 30 gram ongezoete cacaopoeder
  • Voor het beslag van de cheesecake swirl:
  • 300 gram roomkaas (Philadelphia), gekoeld
  • 60 gram witte suiker
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 1 ei
70 min.
10 pers.

Voor als je niet kunt kiezen!

Chocolade brownies én cheesecake, hoe goddelijk klinkt dat? Dit recept is er een die je waarschijnlijk nog veel vaker wil maken. De chocolade is smeuïg en de cheesecake lekker romig. Moeten we nog meer zeggen? Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de chocolade brownies met cheesecake swirl:

Voor het beslag van de chocolade brownies: 

  • Pak een middelgrote hittebestendige kom en smelt hierin vervolgens de chocolade en boter bain-marie of in de magnetron.
  • Pak een grote kom en doe hier de witte suiker, Muscovado suiker, het zout, de eieren en het oploskoffiepoeder in. Mix dit op medium snelheid met een handmixer gedurende 6-7 minuten. Het beslag moet romig en dicht zijn.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en mix dit op medium snelheid tot het goed gemengd is.
  • Stop vervolgens de gezeefde bloem en cacaopoeder en vouw dit met een spatel voorzichtig in het beslag.
  • Doe het brownie-beslag in een voorbereide bakvorm en verdeel het beslag gelijkmatig. Leg 4 eetlepels beslag aan de kant, dit heb je later nodig voor de cheesecake swirl.
  • Zet het brownie-beslag opzij terwijl je het cheesecake-beslag maakt.

Voor het beslag van de cheesecake swirl:

  • Doe de gekoelde roomkaas, vanillepasta en suiker in een middelgrote kom en combineer vervolgens met een spatel tot ze romig zijn.
  • Voeg het ei toe aan het mengsel totdat het gemengd is. Let op: als je te lang mixt, krijg je een dik en romig beslag. Dit is niet de bedoeling.
  • Verdeel het cheesecake-beslag over de bovenkant van het brownie-beslag.
  • Schep daarna de gereserveerde 4 eetlepels van het brownie-beslag over het cheesecake-beslag en gebruik een spatel of mes om swirls te maken.

Beslag klaar? Nog een laatste stap te gaan!

  • Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden in 40 minuten de chocolade brownies met cheesecake swirl.
  • Laat het baksel op een rek volledig afkoelen.
  • Snijd met een heet groot mes 9 grote vierkanten (of 16 kleine vierkanten)
  • Serveer op schaaltjes.
  • Genieten maar!

In onderstaande video zie je hoe je deze heerlijke traktatie maakt!

Ook lekker: Speculaascake uit de airfryer met slechts drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: How Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Voor het beslag van de chocolade brownies:
  • 160 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 130 gram ongezouten boter
  • 180 gram witte suiker
  • 100 gram Muscovado suiker
  • 1 theelepel oploskoffiepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 80 gram bloem
  • 30 gram ongezoete cacaopoeder
  • Voor het beslag van de cheesecake swirl:
  • 300 gram roomkaas (Philadelphia), gekoeld
  • 60 gram witte suiker
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 1 ei