Marlieke
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 eieren
  • 170 gram honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 75 gram (volkoren)meel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder

Er komt geen suiker of boter aan te pas bij deze smaakvolle brownies

Chocolade is voor veel mensen moeilijk te weerstaan, en die zalige brownies al helemaal. De meeste recepten zitten echter vol roomboter en suiker. Lekker voor een keertje, maar een gezondere versie van de chocoladebrownie is meer dan welkom. Met dit simpele recept draai je heel eenvoudig een heerlijke brownie in elkaar, die ook nog eens bomvol eiwitten en gezonde vetten zit door het geheime ingrediënt avocado. Daar proef je verder niets van, maar alle gezondheidsvoordelen van de groene vrucht krijg je wel mee. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor 0p 175°C. Vet een bakvorm in van ongeveer 20 cm bij 20 cm.
  • Snijd de avocado in blokjes. Doe de avocado, eieren, honing en het vanille-extract in een blender of keukenmachine en laat alles goed doorroeren.
  • Meng in een kom de bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
  • Voeg de natte en de droge ingrediënten samen en meng alles goed, zodat er een mooi glad deeg ontstaat. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownies 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen voor het aansnijden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Zomerse witte sangria met galiameloen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash