Ingrediënten
  • 110 gram pure chocolade, in stukjes + 60 gram extra voor de topping
  • 80 milliliter kokosolie + 1 eetlepel voor de topping
  • 2 grote eetlepels zachte roomkaas
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 220 gram gepureerde rauwe bloemkool
  • 260 gram amandelbloem
  • 50 gram cacao
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
Sabine
50 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 110 gram pure chocolade, in stukjes + 60 gram extra voor de topping
  • 80 milliliter kokosolie + 1 eetlepel voor de topping
  • 2 grote eetlepels zachte roomkaas
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 220 gram gepureerde rauwe bloemkool
  • 260 gram amandelbloem
  • 50 gram cacao
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Geen foutje, in deze brownies zit echt bloemkool

Op culinair gebied zie je tegenwoordig de vreemdste voedselcombinaties voorbijkomen. ‘Appel’flappen met courgette, pastasaus met koffie en nu hebben we een nieuwe om aan dit rijtje toe te voegen: chocoladebrownies met bloemkool. De bloemkool wordt gelukkig niet zomaar toegevoegd. Deze groente zorgt er namelijk voor dat je brownie heerlijk fudgy wordt.

Dit recept is absoluut het proberen waard!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een vierkant bakblik van 20 centimeter met bakpapier.
  • Doe in een grote kom de roomkaas en suiker en klop tot het een soepel geheel vormt. Voeg daarna één ei toe, roer goed en voeg daarna het andere ei toe. Roer daarna ook de rauwe bloemkoolpuree door het mengsel. Meng opnieuw tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Meng in een aparte kom de cacao, amandelbloem, het bakpoeder en zout. Roer deze ingrediënten daarna door het roomkaasmengsel.
  • Doe de 110 gram pure chocolade in een kommetje met de 80 milliliter kokosolie en smelt. Schenk de gesmolten chocolade daarna bij de rest van het beslag en roer opnieuw. Schenk het beslag vervolgens in het bakblik en bak 25 minuten in de oven.
  • Laat de brownie daarna afkoelen en maak daarna de topping door 60 gram chocolade te smelten samen met een eetlepel kokosolie. Gebruik een vork om een leuk patroontje van de gesmolten chocola over de brownie te maken. Laat de chocolade even koelen, snijd de brownie daarna in stukken en serveer.

Lees ook: Recept: KitKat-Brownies met Baileys

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish