Sabine

Sla, rucola en andere rauwe bladgroente

De kans is klein, maar ook van sla kun je voedselvergiftiging krijgen. Heb je sla gekocht van de markt? Was het dan grondig voor je het gaat eten. Nogmaals, de kans is klein, maar je groente kan besmet zijn met een bacterie door bijvoorbeeld vogelpoep, kunstmest, teken etc.

Taugé

Eigenlijk is taugé een gekiemd zaadje. Om ervoor te zorgen dat het zaadje ontkiemt, is een vochtige omgeving nodig en daar groeien vaak ook veel bacteriën. “De besmetting vindt meestal plaats in het zaad en wanneer het zaad ontkiemt, komen de bacteriecellen ook in het plantje terecht”, vertelt Dr. Diez-Gonzales aan The Healthy. Opnieuw is de kans klein dat je hierdoor voedselvergiftiging oploopt, maar het kan zeker geen kwaad om de taugé te koken voor je het eet.

Kidneybonen uit blik

In kidneybonen zit een bepaalde proteïne genaamd lectine. Als je kidneybonen eet zonder deze te verwarmen, kan de lectine in tact blijven. En daar is je lichaam niet zo blij mee. Als je lectine binnenkrijg kan je diaree krijgen of erg moeten overgeven. De oplossing? Verwarm de kidneybonen voordat je ze eet.

Pagina 2/2

Lees ook: Aan het bijkomen van een voedselvergiftiging? Eet dan déze producten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash