Niet alleen van ongare kip kun je flink ziek worden

Als je weleens voedselvergiftiging hebt gehad, hoeven wij je echt niet te vertellen hoe vervelend het is. Je zo min voelen als putwater en niks binnen kunnen houden: het is zeker geen pretje. Daarom geldt ook voor die voedselvergiftiging dat voorkomen beter is dan genezen. Wees daarom ook voorzichtig met deze voedingsmiddelen, want ook van deze onverwachte etenswaren kun je flink ziek worden.

Ook van dit eten kun je voedselvergiftiging krijgen.

Spiegeleieren

Het ziet er zo leuk uit, een spiegelei. Minder leuk is het wanneer je wordt gevloerd door voedselvergiftiging. Salmonella is een van de grootste veroorzakers van voedselvergiftiging en je kunt dit ook door een ietwat ongaar ei oplopen, zoals een spiegelei of een zachtgekookt eitje. Gelukkig is die kans erg klein. Bereid je een ei voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen of iemand met een verzwakt immuunsysteem? Zorg er dan voor dat je het ei helemaal gaar is.

Tonijn

Vaak ruiken we aan iets om te bepalen of het nog goed is. Dus als je tonijn nog normaal ruikt, zal het wel te eten zijn? Helaas, die theorie gaat niet helemaal op. Wanneer rauwe vis onjuist wordt bewaard, krijgen bacteriën de vrije hand en kun je voedselvergiftiging oplopen. Hoe kun je dit voorkomen? Doe je tonijn zo snel mogelijk in de koelkast wanneer je het hebt gekocht en kook de tonijn goed door.

Van welke voedingsmiddelen je ook voedselvergiftiging kunt krijgen? Je leest het op de volgende pagina.

Pagina 1/2