En deze voedingsmiddelen kun je beter niet eten…

Voedselvergiftiging is iets waarvan we hopen dat niemand het (meer) meemaakt. Helaas hoor je toch nog weleens in je omgeving dat iemand een voedselvergiftiging heeft opgelopen. Overkomt het jou helaas een keer? Dan kun je het beste deze voedingsmiddelen eten.

Heb je net een voedselvergiftiging gehad? Dan kun je het waarschijnlijk net opbrengen om wat te eten. Hoewel je nog geen zin hebt om te eten, is het heel belangrijk om je lichaam te voeden. Maar wat kun je in dit geval het beste eten?

Hydrateren

Wanneer je een voedselvergiftiging hebt, is de kans groot dat je veel moet overgeven en continu naar het toilet moet. Hierdoor verlies je veel vocht. Het is daarom erg belangrijk om het verloren vocht aan te vullen. Een paar zoute crackers of toast, kalmeren je maag, maar het allerbelangrijkste is om genoeg water te drinken. The National Institutes of Health beveelt bovendien aan om bouillons te drinken en soepen en fruit te eten.

Eten

Wanneer je er weer klaar voor bent om ‘echt’ voedsel te eten, is het belangrijk om dit langzaam op te bouwen. Vermijd voedsel dat rijk is aan zuivel, vet, en suiker. Het eten van bananen, rijst, appelmoes en toast is een goede manier om te starten. Ook aardappelen, crackers, gekookte wortels en havermout kun je goed eten. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay