Wil jij wat kilo’s kwijt? Probeer deze combinaties dan eens

Afvallen is en blijft voor velen een lastig klusje. Er is nou eenmaal geen wondermiddel waarmee je binnen een week je streefgewicht hebt behaald. We komen uiteindelijk altijd uit op voldoende beweging en gezonde beweging. Toch zijn er wel degelijk bepaalde voedingsmiddelen die je een handje kunnen helpen. Deze voedselcombinaties helpen om je stofwisseling te versnellen én vet te verbranden. 

Avocado met cayennepeper

Neem als ontbijt of lunch een sneetje volkorenbrood met avocado en cayennepeper. Zorg ervoor dat het brood écht van volkorenmeel gemaakt is. Kijk hiervoor op het etiket en vermijd broden waarop geraffineerde bloem en suikers als eerste vermeld staan. Volkorenbrood bevat meer vezels dan ander brood, waardoor je langer vol zit. Verder zijn avocado’s een bron van gezonde vetten. Uit onderzoek van Nutrition Journal blijkt dat volwassenen met overgewicht die een halve avocado aan een lunchmaaltijd toevoegden, 26 procent meer verzadigd waren na een maaltijd. Daarnaast hadden ze 40 procent minder eetlust in de drie uur na de maaltijd in vergelijking met mensen die geen avocado’s aten bij de lunch. Tot slot bevat cayennepeper capsaïcine. Door de stof capsaïcine krijg je een warm en tintelend gevoel in je mond. Je krijgt het warm en je lichaam gaat meer energie gebruiken. Ideaal als je wilt afvallen!

Appel met pindakaas en kaneel

Heb je halverwege de middag trek? Grijp dan niet naar de koekjes en snoepjes, maar pak een appeltje. Maak ‘m nog lekkerder met wat pindakaas en kaneel. Een appel bestaat natuurlijk uit vezels, waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast zitten appels vol gezonde vitaminen, mineralen en antioxidanten. Pindakaas bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetten. Hierdoor zit je sneller vol en heb je later minder last van cravings. Kies het liefst wel een pindakaas met zo min mogelijk toevoegingen. Maak je appeltje nóg lekkerder met wat kaneel. Kaneel bevat polyfenolen die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet zo schommelt. Daarnaast helpt het je lichaam om sneller vet te verbranden.

Kip en chili

Eiwitten met een pittige kick, dat is de essentie van deze voedselcombinatie. Kip zit boordevol eiwitten, waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast is het ook een ideale manier om spiermassa op te bouwen als je lekker aan het sporten bent. Je kunt het beste kiezen voor de magere delen. Een stukje kipfilet is dus ideaal. Maak de kip af met wat chili. Ook chili bevat de stof capsaïcine, net als cayennepeper. Deze stof activeert de stofwisseling, voorziet je lichaam van antioxidanten en zorgt ervoor dat je lichaam sneller vet verbrandt. Kruid je kip bijvoorbeeld met een mengsel van chili, zout en citroen voor een heerlijke smaak.

Groene thee met munt en citroensap

Begin je dag gezond met deze groene thee met munt en een paar druppels citroensap. Van groene thee weten we al langer dat het goed voor je is. Zo werkt het cholesterolverlagend, heeft het een antibacteriële werking, helpt het bij het versnellen van je stofwisseling, vermindert het misselijkheid, bevordert het de nachtrust en nog veel meer. De druppels citroensap helpen de polyfenolen en het pectine van de groene thee om hun werk te doen. De munt zorgt ervoor dat je minder trek krijgt in eten.

Lees ook: Feit of fabel: helpt kauwgom kauwen je met afvallen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gezonder Leven | Beeld: Pexels, Mike