Ingrediënten
  • 1 pakje Maggi-noedels met masalakruiden
  • 2 eetlepels meel
  • 1 groot ei
  • 1 kipfilet, dun gesneden
  • Koosjer zout
  • 60 mL canolaolie
  • 2 sneetjes witbrood, geroosterd
  • KORIANDER-LIMOENSLA:
  • 100 gram groene kool, versnipperd
  • 2 eetlepels rode ui, dun gesneden
  • 1/4 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 1/2 theelepel verse limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse koriander, gesneden
  • PITTIGE MASALA-MAYONAISE:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 snufje cayennepoeder
Vivian
8 + 10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 pakje Maggi-noedels met masalakruiden
  • 2 eetlepels meel
  • 1 groot ei
  • 1 kipfilet, dun gesneden
  • Koosjer zout
  • 60 mL canolaolie
  • 2 sneetjes witbrood, geroosterd
  • KORIANDER-LIMOENSLA:
  • 100 gram groene kool, versnipperd
  • 2 eetlepels rode ui, dun gesneden
  • 1/4 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 1/2 theelepel verse limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse koriander, gesneden
  • PITTIGE MASALA-MAYONAISE:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 snufje cayennepoeder

Deze bijzondere sandwich wil je proberen

Een sandwich, Maggi-noedels en krokante kip. Alledrie heerlijk op zichzelf, dus waarom de drie niet combineren tot een geheel? Een goed idee als je het ons vraagt. Ga jij deze bijzondere tosti proberen? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Voeg de Maggi-noedels toe aan een kleine keukenmachine. Pulseer tot de noedels de grootte zijn van broodkruimels. Plaats de noedels in een middelgrote kom en roer er 1,5 theelepel masalakruiden door. Bewaar de rest van de kruiden voor de pittige masala-mayonaise.
  • Vul twee aparte schaaltjes met meel en met een geklopt ei.
  • Kruid de kip met zout. Haal de kip eerst door het meel heen, daarna door het ei en vervolgens door de gekruide noedelkruimels.
  • Leg de gekruide kip op een bord en zet deze 30 minuten in de koelkast. Maak ondertussen de sla en mayonaise.
  • Voor de koriander-limoensla: meng de kool, rode ui, gember, limoensap, olijfolie en koriander in een middelgrote kom. Zet opzij tot klaar voor gebruik.
  • Voor de pittige masala-mayonaise: roer in een kleine kom de mayonaise, de resterende theelepel masalakruiden en de cayennepeper door elkaar. Zet opzij tot klaar voor gebruik.
  • Verhit de canolaolie in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de gepaneerde kip toe en kook 3-4 minuten per kant, tot beide kanten goudbruin zijn. Leg de kip op een met keukenpapier beklede plaat om uit te lekken.
  • Verdeel de pittige masala-mayo gelijkmatig over beide sneetjes geroosterd brood. Verdeel de koriander-limoensla en de krokante kip over een van de sneetjes. Leg het andere sneetje hier vervolgens bovenop.
  • Snijd de sandwich diagonaal door en serveer.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: snelle cinnamon rolls in 4 minuten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty