Bestaat er een verschil tussen rode en groene appels?

Natuurlijk is het eten van rode of groene appels afhankelijk van je smaak: vaak zijn groene appels net wat zuurder dan de rode variant. Maar welke zijn eigen gezonder? Of is er geen verschil? Dit is het antwoord!

Mogelijk zijn rode appels wel iets gezonder dan hun groene broertjes.

Gevarieerd

Een gezonde levensstijl bestaat voornamelijk uit gevarieerd eten en voldoende fruit en groente binnenkrijgen. Het maakt dan ook niet zo heel veel uit welke kleur appels je eet, zolang je maar een beetje variatie in je voedingspatroon brengt. Toch waren wij wel benieuwd naar de vraag of rode appels een voorsprong hebben op groene appels. Immers, rode paprika bevat ook meer vitamine C dan de groene variant.

Verschil?

En ja, dit blijkt ook bij appels het geval te zijn. Volgens onderzoeker Marc Ravesloot bevat de schil van het rode stuk fruit anthocyanen, rood-blauwe kleurstoffen die aan anti-oxidante werking op het lichaam hebben. Volgens hem helpen rode appels ook mogelijk hart- en vaatziektes te voorkomen. Je zou dus kunnen stellen dat de rode appel gezonder is dan de groene. Wetenschappelijk bewijs is hier echt niet voor. Zorg er dus voor dat je gevarieerd eet en voldoende fruit en groente binnenkrijgt: welke kleur, dat maakt niet uit!

Lees ook: DIT zijn de verschillen tussen rode, gele en groene paprika! Dit hebben we nooit geweten!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Margriet | Beeld: Pexels