Tjitske

Je hoeft pindakaas niet uit je dieet te halen!

Een lekkere volkoren boterham met pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? De een is dol op pindakaas en smeert het liefst een dikke laag op zijn boterham, de ander gruwelt ervan. Hoor je bij de eerste categorie? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vaak wordt er gewaarschuwd voor pindakaas als broodbeleg omdat het zo vet is. Daarom kiezen mensen op dieet liever voor een slank broodbeleg. Dit blijkt helemaal niet nodig, want pindakaas helpt juist om slank te blijven!

Pindakaas maakt slank? Wij pakken nog een cracker!

Pindakaas

Hou jij ook zo enorm van pindakaas? We smeren het op boterhammen, crackers, rijstwafels en doen het door de havermout. En geef toe, jij hebt toch ook weleens je mes met een klodder pindakaas afgelikt? Oké, nu raden we níet aan om hele potten weg te werken, maar blijkbaar zijn pinda’s en pindakaas een prima tussendoortje als je op de lijn let! Juist de gezonde vetten houden je bloedsuiker stabiel en zorgen ervoor dat je minder gauw weer honger krijgt.

Obesitas

Dat pinda’s een gezond tussendoortje zijn, blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Applied Research on Children: Informing Policy for Children at Risk. In het onderzoek werden 257 kinderen met overgewicht of obesitas gevolgd. Hiervan at een deel regelmatig pinda’s of tussendoortjes met pindakaas, de anderen niet of nauwelijks. Na zes maanden bleek dat de kinderen die regelmatig tussendoortjes nuttigden met pinda’s, meer afvielen dan de kinderen die dit niet deden.

Tussendoortjes

Een tussendoortje als een rijstwafel met pindakaas of een handje ongezouten pinda’s is dus helemaal zo slecht nog niet! Wel raden we aan om voor een pindakaas te kiezen met zo min mogelijk toevoegingen, dus eentje die uit 100 procent pinda’s bestaat. De inhoud van de pot moet je even roeren voor gebruik, maar de pindakaas is lekker romig en vloeibaar en gezonder dan een variant waar allemaal olie, E-nummers, suiker en zout aan is toegevoegd. Denk ook niet dat je er goed aan doet door voor de light-variant te kiezen: hier zit juist meer suiker in en minder gezonde vetten.

Lees ook: Door met dit voedingsmiddel te ontbijten verminder je de kans om verkouden te worden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Journal of Applied Research on Children | Beeld: Pixabay