Ingrediënten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 strips bacon, gebakken en in stukjes gesneden
  • 140 gram bladspinazie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 470 milliliter slagroom of kookroom
  • 250 gram rotini pasta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse peterselie, grof gehakt
20 min.
3 pers.

Met deze kazige pasta maak je iedereen blij!

Er zijn maar weinig gerechten die zo vullend en zo veelzijdig zijn als een goede pasta. Met dit recept zet je binnen 20 minuten een heerlijke pan pasta alfredo op tafel. Simpel, vol smaak, en o zo romig!

Voor mobiele gebruikers staan de ingrediënten onderaan het recept.

Pasta rotini

Voor je begint aan deze heerlijke pasta alfredo, hebben we één tip: kies voor zogenaamde ‘rotini’ pasta. Dit is pasta die er een beetje uitziet als een schroef, of een wokkel. Door de spiralende randen van deze pasta blijft de romige saus ontzettend goed in de pasta hangen, als het ware. Kun je nu nergens rotini pasta vinden? Dan is fusilli een goed alternatief. Gladde pastavormen zoals spaghetti, tagliatelle en macaroni kun je beter voor een ander gerecht gebruiken.

Zo maak je deze romige pasta:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de doos. Zorg dat je genoeg zout gebruikt, maar houd er rekening mee dat de bacon ook al flink zout is.
  • Verhit de olie in een grote pan op een hoog vuur.
  • Doe de kip in de pan en bak deze tot er geen roze meer zichtbaar is.
  • Voeg de knoflook, bacon, spinazie, zout en peper toe. Kook tot de spinazie week is geworden.
  • Giet de room erbij, en breng het geheel aan de kook.
  • Is je pasta klaar? Giet deze dan af en voeg de pasta toe aan de pan. Doe ook de kaas en peterselie erbij en roer goed door tot de pasta volledig bedekt is.
  • Laat vervolgens eventueel nog 5 à 10 minuten staan om de saus wat in te laten dikken.
  • Opscheppen maar!

Variatietips: Eet je liever vegetarisch? Dan kun je de kip en de bacon ook goed vervangen door grof gesneden champignons en zongedroogde tomaatjes. Net zo smaakvol! Deze ingrediënten zijn ook hartstikke lekker als extraatje door de pasta, als je wel vlees eet.

Lees ook: Eenpansgerecht: knoflookpasta met broccoli en paprika

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 strips bacon, gebakken en in stukjes gesneden
  • 140 gram bladspinazie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 470 milliliter slagroom of kookroom
  • 250 gram rotini pasta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse peterselie, grof gehakt