Ingrediënten
  • 2x 30 milliliter olijfolie
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 595 milliliter groentebouillon
  • 200 gram penne
  • 125 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 25 gram manchego, geraspt
  • Peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
Christel
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2x 30 milliliter olijfolie
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 595 milliliter groentebouillon
  • 200 gram penne
  • 125 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 25 gram manchego, geraspt
  • Peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak

Gezond en lekker!

Knoflook, room en kaas zijn toch wel dé ingrediënten om je pasta naar een hoog niveau te tillen. Uiteraard voegden we deze ingrediënten onlangs dan ook weer toe aan een pasta die we maakten. Om het gerecht toch nog een beetje gezond te houden, voegden we ook wat broccoli en paprika toe. Zo maak je een heerlijke knoflookpasta met broccoli en paprika. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Verhit 30 milliliter olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes toe en bak ze 2 minuten.
  • Doe de broccoliroosjes op een bord, breng ze op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Doe opnieuw olijfolie in dezelfde koekenpan.
  • Voeg de ui, paprika en knoflook toe en roer door.
  • Bak de groenten in zo’n 4 minuten glazig en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
  • Schenk de groentebouillon in de koekenpan, breng aan de kook en voeg vervolgens de pasta toe.
  • Voeg na 9 minuten de broccoli toe en roer even door.
  • Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het geheel 3 à 4 minuten staan.
  • Draai het vuur uit en laat de pasta een beetje afkoelen.
  • Roer de Griekse yoghurt door de pasta en breng op smaak met zout en peper.
  • Sprenkel als laatst de manchego over de pasta en klaar is Kees!

Ook lekker: Volkorenpasta met een romige tomatensaus en pijnboompitten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill