Ingrediënten
  • 280 gram glutenvrije pasta
  • 2 eetlepels boter of olie
  • 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 gesneden rode peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Zeezout, naar smaak
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 2 gram gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel hete saus, naar smaak
  • 2 eetlepels maïzena
  • 360 milliliter melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse kruiden (om te garneren, zoals peterselie)
  • Edelgistvlokken of geraspte kaas (optioneel)
Jaimy Boer
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 280 gram glutenvrije pasta
  • 2 eetlepels boter of olie
  • 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 gesneden rode peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Zeezout, naar smaak
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 2 gram gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel hete saus, naar smaak
  • 2 eetlepels maïzena
  • 360 milliliter melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse kruiden (om te garneren, zoals peterselie)
  • Edelgistvlokken of geraspte kaas (optioneel)

Het beste van beide werelden

Pasta is net als knoflook: wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom wordt het tijd dat we deze twee werelden combineren en een smakelijk gerecht gaan klaarmaken. Deze creamy pasta met knoflookboter is namelijk niet alleen heerlijk, maar ook snel en makkelijk te maken. Ideaal!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Vegetarisch en glutenvrij

Als je dit gerecht met glutenvrije pasta maakt is dit recept geschikt voor mensen die vegetarisch en glutenvrij eten. Wil je dit gerecht aanpassen naar je eigen smaak? Dan is het zeker een aanrader om meer groenten of vlees toe te voegen. Ook kun je variëren met de melk en pasta. Maak het bijvoorbeeld met spaghetti en spekjes, of tagliatelle en broccoli.

Zo maak je de creamy pasta met knoflookboter:

  • Kook de pasta volgens de verpakking. Giet de pasta over in een vergiet, maar bewaar 120 milliliter pastawater in een aparte kom.
  • Verhit de boter of olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en Spaanse peper toe. Bak dit ongeveer een minuut en roer regelmatig. Voeg alle kruiden toe en roer alles door elkaar.
  • Doe de melk en maïzena in een kom en klop dit met een garde tot er geen klontjes meer zijn en giet het mengsel in de pan.
  • Laat de saus een paar minuten sudderen op middelhoog vuur tot het ingedikt is. Voeg dan het citroensap, de hete saus (of rode pepervlokken) en de gekookte pasta toe. Roer alles door elkaar.
  • Breng het geheel op smaak met zout, peper, kruiden en citroensap. Voeg eventueel wat pastawater aan de saus toe om het dunner te maken.
  • Bestrooi de pasta met edelgistvlokken of geraspte kaas en garneer het met verse kruiden.
  • Dat wordt smullen!

Ook lekker: creamy pasta avocado carbonara

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elavegan | Beeld: Unsplash, Mahima Agarwal