05 november 2021
Redactie Kookfans

Ga je voor stroopwafel, toffee, brownie of gingerbread bij je koffie?

Het herfstseizoen is in full swing, maar de temperaturen zijn direct zo hard gedaald dat het haast winters aanvoelt. En nog voor de laatste bladeren van de bomen gevallen zijn, komt Starbucks met een geweldige selectie warme drankjes die de sfeer van het najaar perfect weten te vangen. Mét een oer-Hollands tintje…

Winterse koffiesmaken

Dat we groot fan zijn van Starbucks’ iconische Pumpkin Spice Latte moge duidelijk zijn. Deze kruidige koffie is het ultieme herfstdrankje en elk jaar wachten we met smart af tot de traktatie weer bij de koffieketen te vinden is. Helaas is het Pumpkin Spice-seizoen in Nederland alweer afgelopen. Want nu de temperaturen snel dalen, de wintertijd weer is ingegaan, en we massaal voorbereidingen treffen voor alle aankomende feestelijkheden, lanceert Starbucks een nieuwe collectie winterse koffies.

Vertrouwde smaakjes

Op Instagram geeft Starbucks een feestelijke teaser voor de nieuwe koffies. De komende maanden kunnen we dus genieten van oude vertrouwden Toffee Nut Latte en Gingerbread Latte. Zoet, nootachtig, kruidig en natuurlijk met een goede scheut Starbucks’ koffie. Een feestelijke dot slagroom met nootjes of stukjes gingerbread maakt het geheel af. Een feestje om te zien én om te proeven.

Nieuwe smaken

Dit jaar komen er bovendien twee nieuwe smaken bij: Starbucks lanceert namelijk de Brownie Hot Chocolate en de Stroopwafel Latte! Yesss, je leest het goed: Starbucks komt met twee drankjes gebaseerd op deze zoete baksels. En hoewel we natuurlijk altijd te porren zijn voor een lekkere brownie, zijn we extra enthousiast over de Stroopwafel Latte. Er is immers niets zo lekker in de winter als een stroopwafel die je rustig over je beker koffie of thee zacht hebt laten worden. Starbucks doet nu al het werk dus al voor je, en heeft de smaak van de zoete koekjes gewoon ín het drankje verwerkt.

https://www.instagram.com/p/CV2Y5F1D-HG/

Lees ook: Recept: zo maak je thuis zelf de Pumpkin Spice Latte van Starbucks

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Starbucks Nederland | Beeld: Unsplash, Kevser