10 + 4 uur min.
6 pers.

Voor deze heerlijke cheesecake heb je geen oven nodig

Cheesecake is by far ons favoriete dessert. Het is romig, vol van smaak en enorm veelzijdig. Van een traditionele New York cheesecake tot eentje met Nutella of Licor 43, cheesecakes zijn er in alle soorten en maten. Deze heerlijke cheesecake met cookies and cream mag dan ook zeker aan dat lijstje worden toegevoegd. Maak ‘m de avond van tevoren of in de ochtend om er ‘s middags van te genieten. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Scheid de room van de koekjes en doe deze in twee verschillende kommen.
  • Doe de koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegroller tot fijne kruimels. Zet 50 gram kruimels opzij voor later.
  • Doe de koekkruimels in een kom en meng met de gesmolten boter. Meng tot het de textuur heeft van nat zand.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van een springvorm van 23 cm en druk ze goed aan. Zet opzij.
  • Meng in een middelgrote pan op laag vuur de roomkaas, de suiker, de room van de koekjes en het vanille-extract en roer tot er geen klontjes meer zijn.
  • Meng in een maatbeker de melk met de gelatine tot het is opgelost.
  • Giet de melk bij het roomkaasmengsel. Blijf roeren tot het mengsel licht begint te borrelen. Haal van het vuur.
  • Giet het mengsel over de koekjeskorst in de springvorm. Maak de bovenkant glad met een spatel of lepel.
  • Zeef de bewaarde koekkruimels over de cheesecake en zet deze vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om hard te laten worden.
  • Maak na deze vier uur de ring van de springvorm los, snijd de cheesecake in stukjes en serveer!
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: zoete aardappelcheesecake met speculaasbodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 36 chocolate sandwich cookies (bijv. oreo's)
  • 5 eetlepels boter, gesmolten
  • 800 gram roomkaas
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 240 milliliter melk, warm
  • 1 eetlepel gelatine