10 + 4 uur min.
8 pers.

Nutella + cheesecake = de beste combi ooit

We zijn gek op cheesecake. En tegen Nutella zeggen we ook zeker geen nee. Waarom dan niet deze twee samenvoegen tot een van de lekkerste cheesecakes ooit! Supermakkelijk om te maken, maar let er op dat de cheesecake nog wel enige tijd in de koelkast moet staan om goed op te stijven. Maak ‘m daarom een paar uur van tevoren en je hebt een heerlijke cheesecake op tafel staan.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verkruimel de digestive koekjes in een blender en schenk de gesmolten boter erbij. Combineer en verspreid in een ronde taartvorm. Druk de bodem goed aan met de bolle zijde van een lepel.
  • Schenk in een grote kom de verse slagroom en klop deze op met een staafmixer tot er pieken in de room ontstaan.
  • Voeg de zachte roomkaas en suiker toe en mix door elkaar.
  • Schenk de Nutella erbij en vouw door het slagroommengsel heen. Verwarm de Nutella eventueel van tevoren kort in de magnetron om ‘m zachter te krijgen. 
  • Giet de Nutella-mix over de bodem in de taartvorm en strijk met een spatel glad.
  • Dek de taartvorm af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast. 
  • Besprenkel de cheesecake vlak voor het serveren met een drizzle Nutella.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je tokkelroom

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 350 milliliter verse slagroom, opgeklopt
  • 340 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 170 gram Nutella + wat extra als garnering