Ingrediënten
  • 28 lotus speculaaskoekjes (of andere speculaaskoekjes)
  • 20 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 670 gram roomkaas
  • 150 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 eieren
  • 300 gram zoete aardappel, gekookt en gepureerd
  • Scheutje room
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • Opgeklopte slagroom om te garneren
Sabine
95 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 28 lotus speculaaskoekjes (of andere speculaaskoekjes)
  • 20 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 670 gram roomkaas
  • 150 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 eieren
  • 300 gram zoete aardappel, gekookt en gepureerd
  • Scheutje room
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • Opgeklopte slagroom om te garneren

Een heerlijk herfstige cheesecake

Zoete aardappel is niet alleen lekker met een stukje vlees(vervanger) en wat groentes. Je kunt de bataat ook prima verwerken in zoete gerechten. Deze zoete aardappelcheesecake met speculaasbodem is daar het perfecte voorbeeld van.

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een springvorm in.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een ziplock zakje en sla fijn. Meng vervolgens met de gesmolten boter.
  • Doe het koekjesmengsel in de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel of de onderkant van een glas. Bak de bodem daarna 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna op 160 °C aanstaan en maak de cheesecakelaag.
  • Klop de roomkaas los in een kom. Voeg daarna de bruine suiker en het vanille-extract toe en roer opnieuw. Roer daarna één voor één de eieren door het beslag.
  • Meng daarna de zoete aardappelpuree met een scheutje room. Roer daarna door het beslag.
  • Schenk het beslag in de springvorm en bak 65 tot 75 minuten in de oven. Het midden van de cheesecake mag nog ietwat nat zijn. Laat de cheesecake daarna een half uur afkoelen in de oven, zodat de cheesecake niet scheurt. Laat daarna ook nog 3 uur afkoelen.
  • Verdeel daarna de opgeklopte slagroom over de cheesecake. Geniet ervan!

Variatietip: Wil je het wat ingewikkelder maken? Vervang dan de slagroom door meringue. Klop daarvoor twee eiwitten stijf (ongeveer 5 minuten) en voeg daarna 100 gram fijne kristalsuiker toe. Verdeel over de taart en gebruik een brander om de meringue te toasten.

 

Lees ook: Britse taartenwedstrijd gaat van de buis als het aan deze expert ligt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jackies Delights | Beeld: Videostill Jacksies Delight