Ingrediënten
  • 1 1/2 pak digestivekoekjes
  • 90 gram gesmolten, ongezouten boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (á 397 gram) 
  • 300 milliliter slagroom
  • 380 gram roomkaas
  • 100 gram bittere chocolade
  • 14 gram gelatinepoeder
  • 60 milliliter koud water
  • 90 milliliter Licor 43
  • 90 milliliter espresso koffie
15 + 4 uur in de koelkast min.
12 pers.

Een heerlijke koffiecheesecake met royale scheut Licor 43

Grote kans dat je nog nooit van Carajillo hebt gehoord – tenzij je een fervent koffiedrinker bent die regelmatig naar Spanje gaat. Laat ons het je dus eerst uitleggen: Carajillo is een Spaanse koffie waar een sterke drank aan is toegevoegd, meestal gaat het om de drank picardía. Het koffietje is dan ook de inspiratie voor deze cheesecake. Al vervangen we in dit geval de picardía voor Licor 43. Nieuwsgierig geworden naar deze verrukkelijke cheesecake? Aan de slag dan maar, want dit gebakje is verrassend simpel in elkaar te flansen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de digestivekoekjes in een blender en verkruimel of verkruimel ze door de koekjes in een zakje te pletten met een deegroller. Roer de verkruimelde koekjes daarna met de gesmolten boter in een kom.
  • Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier. Doe daarna de koekkruimels in de vorm en verspreid gelijkmatig over de bodem. Druk aan met de onderkant van een glas. Zet de taartvorm daarna in de koelkast.
  • Doe de slagroom in een kom en klop luchtig met een mixer. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe en blijf roeren met de mixer. Voeg daarna de roomkaas toe en roer tot het met elkaar is vermengd.
  • Doe het koude water in een klein kommetje en voeg de gelatinepoeder toe en roer. Laat het daarna twee minuten staan. Tip: wil je een vegetarische cheesecake maken? Breng dan 60 milliliter water aan de kook en voeg 7 gram agar agar toe.
  • Roer daarna langzaam het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel, gevolgd door de Licor 43 en de espresso. Roer tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Giet het roomkaasmengsel in de taartvorm.
  • Smelt de chocolade en gebruik een lepel om de chocolade op een mooie, egale manier over de taart te verspreiden.
  • Laat de taart daarna vier uur opstijven in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: rode sangria met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tadki Land | Beeld: Videostill YouTube Tadki Land 

Ingrediënten
  • 1 1/2 pak digestivekoekjes
  • 90 gram gesmolten, ongezouten boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (á 397 gram) 
  • 300 milliliter slagroom
  • 380 gram roomkaas
  • 100 gram bittere chocolade
  • 14 gram gelatinepoeder
  • 60 milliliter koud water
  • 90 milliliter Licor 43
  • 90 milliliter espresso koffie