Christel

Zo heerlijk en makkelijk om te maken!

Voor New York Cheesecake mag je ons wakker maken. Hoewel een punt van deze heerlijke taart bomvol calorieën zit, nemen we die voor lief. De smaak is het immers waard. Ben jij ook zo gek op cheesecake? Dan moet je deze New York Cheesecake echt een keer maken!

Wat heb je nodig voor 12 porties?

  • 250 gram Marie biscuits, verkruimeld
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 225 gram roomkaas
  • 300 gram kristalsuiker
  • 180 milliliter volle melk
  • 4 eieren
  • 230 gram zure room
  • 30 gram bloem
  • 1 eetlepel vanille-extract

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een springvorm (Ø 20 á 22 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Roer de gesmolten boter door de Marie biscuits en verdeel dit daarna over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas en suiker in een grote kom en mix dit met een handmixer tot een egaal mengsel. Roer daarna de melk door het beslag en voeg vervolgens de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen.
  • Mix daarna de zure room, vanille-extract en bloem door het beslag.
  • Schenk het beslag in de springvorm en zet deze in de oven voor 60 minuten.
  • Doe de oven daarna uit en laat de cheesecake in de oven staan en koelen. Het is belangrijk dat de deur van de oven dichtblijft anders kunnen er scheuren in de taart komen. Zet de taart na 3 á 4 uur in de koelkast, laat de cheesecake helemaal koud worden voor deze wordt geserveerd.
  • De cheesecake is lekker met lemon curd of met een bessentopping.

Lees ook: Gek op cheesecake? Probeer deze cheesecake tosti dan eens!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allrecipes | Beeld: Pixabay