09 april 2019
20 min.
4 pers.

Spitskool is een goedkoop en gemakkelijk bijgerecht

Niet iedereen is dol op de smaak van kool, maar dankzij de mildere smaak van spitskool en de overheerlijke spekjes is dit gerecht echt een goede manier om toch kool te eten. Spitskool is namelijk erg goedkoop en dit gerecht is heel makkelijk om te maken. Dankzij de smaakvolle spekreepjes hoef je niet veel kruiden toe te voegen om toch een lekker gerecht te maken.

Simpeler kan bijna niet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo bereid je het:

  • Bak de spekjes in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur totdat ze knapperig zijn.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de spitskool in repen.
  • Haal de spekjes uit de pan, maar laat het vet zitten.
  • Tip: eet je geen varkensvlees of ben je vegetariër, gebruik dan 2 à 3 eetlepels ongezouten boter om de spitskool te bakken.
  • Doe de ui bij het vet en bak totdat deze glazig ziet.
  • Voeg de spitskool toe en doe er bruine suiker, zout, peper en paprikapoeder bij. Bak dit ongeveer 7 minuten, totdat de spitskool zacht en bruinig is.
  • Doe de spekjes terug in de pan en serveer de spitskool warm.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: romige komkommersalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: Videostill The Stay at Home Chef

Ingrediënten
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 1/2 spitskool
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder