Ingrediënten
  • 200 gram spekreepjes
  • 3 eetlepels boter
  • 2 kleine sjalotjes
  • 900 gram spruitjes, gehalveerd
  • Zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 180 milliliter kookroom
  • 120 gram geraspte cheddarkaas
  • 120 gram geraspte Gruyèrekaas
Marlieke
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram spekreepjes
  • 3 eetlepels boter
  • 2 kleine sjalotjes
  • 900 gram spruitjes, gehalveerd
  • Zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 180 milliliter kookroom
  • 120 gram geraspte cheddarkaas
  • 120 gram geraspte Gruyèrekaas

Iedereen lust spruitjes als ze zwemmen in deze kaassaus

Of je nu op zoek bent naar een lekker spruitjesgerecht of een bijgerecht voor tijdens de feestdagen: deze schotel is het antwoord. Kaas speelt de hoofdrol en zorgt voor een heerlijk romige saus. Vegetariërs aan tafel? Laat dan de spekjes weg of vervang ze door een vega-variant.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
  • Smelt dan de boter in de koekenpan op halfhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne stukjes. Voeg de sjalotjes en spruitjes toe en breng op smaak met zout en cayennepoeder. Laat ongeveer 10 minuten koken, roer regelmatig.
  • Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in een ovenschaal. Voeg dan ook de kookroom, beide kazen en spek toe.
  • Bak de ovenschotel 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. De kaas moet gaan bubbelen en goud kleuren.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Ravioli met worst en spruitjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish