Heerlijke hemelse modder!
Hemelse modder is een stevige chocolademousse die een lange tijd in de koeling is gezet om op te stijven. Hemelse modder wordt niet voor niets hemels genoemd; het is namelijk het lekkerste dessert dat er bestaat! Ook bevat het maar vier ingrediënten en is het hartstikke makkelijk te maken!
Zo maak je het:
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Splits de eieren en klop het eiwit samen met 3 eetlepels suiker met een handmixer stijf.
- Klop het eigeel samen met 1 eetlepel suiker luchtig.
- Roer de gesmolten chocolade door het opgeklopte eigeel.
- Mix de slagroom stijf en spatel dit door het chocolade-eigeelmengsel.
- Spatel als laatste het eiwit door het mengsel.
- Zet het geheel minstens 4 uren lang in de koelkast om op te laten stijven.
- Alleen zo krijg je stevige modder! Serveer in kleine glaasjes met een toefje slagroom.
Beeld: Pxhere