Desy
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 150 gram chocolade (puur of melk)
  • 250 ml slagroom

Heerlijke hemelse modder!

Hemelse modder is een stevige chocolademousse die een lange tijd in de koeling is gezet om op te stijven. Hemelse modder wordt niet voor niets hemels genoemd; het is namelijk het lekkerste dessert dat er bestaat! Ook bevat het maar vier ingrediënten en is het hartstikke makkelijk te maken!

Zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Splits de eieren en klop het eiwit samen met 3 eetlepels suiker met een handmixer stijf.
  • Klop het eigeel samen met 1 eetlepel suiker luchtig.
  • Roer de gesmolten chocolade door het opgeklopte eigeel.
  • Mix de slagroom stijf en spatel dit door het chocolade-eigeelmengsel.
  • Spatel als laatste het eiwit door het mengsel.
  • Zet het geheel minstens 4 uren lang in de koelkast om op te laten stijven.
  • Alleen zo krijg je stevige modder! Serveer in kleine glaasjes met een toefje slagroom.

Beeld: Pxhere