Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 zalmfilet
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Halve middelgrote ui, fijngesneden
  • 140 gram verse spinazie
  • 1 theelepel zout, voor botermengsel
  • 1 theelepel peper, voor botermengsel
  • 40 gram paneermeel
  • 110 gram roomkaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels dille, fijngesneden
  • 1 theelepel zout, voor zalm
  • 1 theelepel peper, voor zalm
  • 1 ei
Dorien Ypma
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 zalmfilet
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Halve middelgrote ui, fijngesneden
  • 140 gram verse spinazie
  • 1 theelepel zout, voor botermengsel
  • 1 theelepel peper, voor botermengsel
  • 40 gram paneermeel
  • 110 gram roomkaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels dille, fijngesneden
  • 1 theelepel zout, voor zalm
  • 1 theelepel peper, voor zalm
  • 1 ei

Botermalse zalm in een krokant jasje

Een fijn stukje zalm ingepakt in boterachtig bladerdeeg met een heerlijke vulling van roomkaas, spinazie en kruiden, het is verrukkelijk! Hoewel het gerecht luxe uitstraalt, is het vrij simpel te maken. Perfect voor een speciale gelegenheid. Geniet van dit heerlijke gerecht: zalm Wellington.

Zo maak je zalm Wellington

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Smelt de boter in een grote (wok)pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en ui toe en kook heel even tot het glazig begint te worden. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Kook de spinazie tot het verwelkt is.
  • Meng de roomkaas, de Parmezaanse kaas, dille, spinazie en het paneermeel door het botermengsel en roer tot alles goed gemengd is. Haal vervolgens van het vuur en zet het opzij.
  • Strijk het bladerdeeg uit. Leg de zalm in het midden van het deeg en besprenkel beide kanten met zout en peper naar smaak.
  • Bestrijk de zalm met het spinaziemengsel en strijk het glad.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg over de zalm en het spinaziemengsel heen. Tip: het is slim om te beginnen met de lange zijden en daarna de korte zijden dicht te vouwen. Snijd het overtollige deeg van de uiteinden af.
  • Draai de – in bladerdeeg gewikkelde – zalm om en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Maak een leuk patroon in het deeg, zoals ruitjes. Dit kun je doen met een rasterroller of een vork.
  • Bestrijk de boven- en zijkanten van het deeg met het mengsel van een losgeklopt ei. Hierdoor krijgt de het bladerdeeg een mooie goudbruine kleur.
  • Bak de zalm Wellington in de oven gedurende 20-25 minuten.
  • Snijd de zalm Wellington aan en serveer het op borden.
  • Eet smakelijk!

Om het gerecht af te maken kun je er heerlijke aardappelkroketjes, aardappelpuree, courgette of een frisse salade bij serveren. Hmmm!

Ook lekker: Zo maak je zelf BBQ kipnuggets

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock