Ingrediënten
  • VOOR DE SOEP:
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 500 milliliter groentenbouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • VOOR DE KIKKERERWTEN:
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Cajun kruiden
  • Snufje peper
Renée Bootsma
50 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE SOEP:
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 500 milliliter groentenbouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • VOOR DE KIKKERERWTEN:
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Cajun kruiden
  • Snufje peper

Lekker en makkelijk!

Deze heerlijke vegetarische paprikasoep met kikkererwten is heerlijk als lunch, maar ook lekker als avondmaaltijd met een broodje erbij. Met dit recept heb je binnen een uurtje een heerlijke kom soep mét krokante kikkererwten op tafel staan. Super lekker en makkelijk!

Soep

Op de redactie van Kookfans zijn we gek op soepjes. Je kunt onwijs veel variëren met smaken en ingrediënten. Zo heb je een simpele tomatensoep, maar mag een noedelsoep met alles erop en eraan zo nu en dan ook niet ontbreken. Een bouillon met wat groentes, of juist een soepje dat al uren staat te pruttelen op het fornuis; je kunt het zo moeilijk en uitgebreid maken als dat je zelf wilt.

Dit recept is niet moeilijk en je hebt het soepje zo gemaakt, maar toch zit hij bomvol smaken. Je roostert namelijk de paprika, ui en knoflook in de oven, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Voor de bite voegen we op het einde wat geroosterde kikkererwten toe. Een beleving van vele smaken en textuur dus!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s en ui in stukken en haal het schilletje van de tenen knoflook.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de paprika’s, ui en knoflook over de bakplaat en besprenkel met een scheutje olie.
  • Breng op smaak met de kruiden en hussel kort door elkaar. Bak de groenten in 35 minuten in de oven. Schep tussentijds even door.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon in een zeef onder de kraan. Breng de kikkererwten op smaak met de kruiden en olie. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Bak ze de laatste 20 minuten mee in de oven.
  • Doe na 35 minuten de paprika, ui en knoflook in een pan. Voeg de bouillon eraan toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en laat het goed warm worden. Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten. Eet smakelijk!

Lees ook: recept: snelle pasta met zalm en spinazie

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Adobe Stock