Ingrediënten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram crème fraiche
  • 300 gram (diepvries)tuinbonen
  • 100 milliliter bouillon óf witte wijn
  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram spekjes
  • 2 rode uien
  • 4 handjes rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
Redactie Kookfans
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram crème fraiche
  • 300 gram (diepvries)tuinbonen
  • 100 milliliter bouillon óf witte wijn
  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram spekjes
  • 2 rode uien
  • 4 handjes rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Al het goeds van Italiaanse bodem

Wie is er niet gek op gnocchi? De heerlijke deegbolletjes zijn een feest om te bereiden, want je kan er ontzettend veel mee. Met dit recept met Parmezaanse kaas en spekjes gaan we even terug naar onze vakanties in Italië, waar je natuurlijk de allerbeste gnocchi kunt eten. 

Gnocchi

Deze schattige pastasoort is ontzettend veelzijdig. Je kunt gnocchi namelijk op verschillende manieren bereiden, het hangt helemaal af van je eigen voorkeur. Knapperig, of juist lekker zacht: het kan allemaal. Voor dit recept hebben we gekozen om de gnocchi te koken, en daarna nog eventjes kort mee te bakken met de spekjes. Zo kan de smaak van de spekjes lekker in de gnocchi trekken, en is de binnenkant lekker zachtgekookt. Heerlijk!

Zo maak je het recept:

  • Kook de gnocchi beetgaar volgens de verpakking.
  • Snijd de uien, en pers de knoflook uit.
  • Verhit ondertussen een pan met olijfolie en bak de spekjes gaar.
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak twee minuten mee. Kleine tip! Als je de gnocchi hebt gaargekookt kun je ze even meebakken met de spekjes. Zo trekt de smaak van de spekjes en knoflook ook lekker in de deegbolletjes, en krijgt de gnocchi een krokant laagje aan de buitenkant. Haal ze er wel weer uit voor je de volgende stappen doorloopt.
  • Blus de spekjes af met witte wijn of bouillon.
  • Voeg de tuinbonen toe en bak lekker mee tot ze beetgaar zijn.
  • Doe de crème fraîche in de pan en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verdeel de saus en gnocchi over de borden. Verdeel wat rucola over de borden en rasp Parmezaanse kaas over het geheel.
  • En klaar is kees!

Ook lekker: Recept: romige Toscaanse kip met gnocchi

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Spar | Beeld: Pexels / Karolina Grabowska