Ingrediënten
  • 200 gram light roomkaas (Philadelphia Light)
  • 100 gram volle kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Paar stengels verse bieslook
  • Halve theelepel gedroogde oregano
  • Halve theelepel gedroogde dille
  • Halve theelepel gedroogde tijm
Sabine
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram light roomkaas (Philadelphia Light)
  • 100 gram volle kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Paar stengels verse bieslook
  • Halve theelepel gedroogde oregano
  • Halve theelepel gedroogde dille
  • Halve theelepel gedroogde tijm

Boursin is heerlijk, maar het is wel een caloriebommetje

Als we ergens een zwak voor hebben, dan is het wel voor Boursin. Lekker op een toastje of door een gerecht. Je kunt er alle kanten mee op. Het is alleen jammer dat het zo vet is. Gelukkig kun je zelf een smakelijk alternatief maken, met minder calorieën. 

Zo maak je het:

  • Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen en klop het los.
  • Voeg de kwark* toe aan de roomkaas en roer opnieuw.
  • Snijd de knoflook en bieslook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het mengsel, samen met de overige ingrediënten. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden of zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer op stokbrood.

* In het recept gebruiken we volle kwark. Dit om de romigheid van de Boursin wel te behouden. Wil je jouw Boursin nog calorie-armer maken? Vervang de volle kwark dan voor magere kwark.

Calorieverschil

Natuurlijk zal de echte Boursin lekkerder smaken dan dit alternatief, maar toegegeven: ook dit is erg lekker. En het maakt nogal een verschil in calorieën! Zo bevat 100 gram van de echte Boursin 396 calorieën. Dit alternatief bevat slechts 213 calorieën per 100 gram. Ook is de echte Boursin best vet. Zo bevat dat per 100 gram wel 39 gram vet. Ons alternatief bevat slechts 15,1 gram vet per 100 gram.

Lees ook: Recept: crispy Boursin balletjes

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Adobe Stock